It always seems
impossible
until it's done.

MIKÄ ON Älykalvo?.

Älykalvo on tuote, joka pystyy muuttamaan valon läpäisykykä kalvon läpi AC-sähkön avulla. Itsekiinnittyvän älykalvon takana oleva liimakerros voidaan helposti liimata olemassa olevaan lasiin. Easy ON / OFF-toiminto vaihtaa kalvon kirkkaasta (läpinäkyvästä) jäädytettyyn (läpinäkymätömään).

Älykkään kalvon toiminnan periaate on polymeeridispersioinen nestekide (PDLC), joka on koteloitu johtavan muovipinnan (PET) kahden kerroksen väliin ja siihen johtava kerros (ITO).

Kun älykalvon jännite katkaistaan, nestekidepisarat menettävät säännöllisen yhdensuuntaisen linjauksensa keskenään ja kiteet alkavat heijastaa valoa eri suuntiin. Tämä johtaa voimakkaaseen valon sirontaan, josta taas seuraa kalvon läpinäkymättömyys, kun kalvoa katsotaan ihmisen silmin.
Kun älykkään kalvon jännite kytketään päälle, nestekidenäyttö ja heijastusindeksi kohdistuvat yhdensuuntaisiksi. Tällöin valonsäteet eivät enää muuta suuntaa kulkiessaan kalvon läpi ja kalvo on läpinäkyvä ihmissilmin katsottuna.

Kaksi PET-ITO-johtavaa kalvoa käyttävät sähköjännitettä tasomaisina elektrodeina. Nestekiteiden pisarat on järjestetty säännöllisesti ja kohtisuorassa kalvon pintaan nähden. Kidepinnan rinnakkaisvalo ei enää heijastu tai taittuu nestekidemateriaalikerroksessa. Valo voi kulkea kaikkien älykkäiden kalvojen läpi samanaikaisesti ja älykäs kalvo on läpinäkyvä.

Älykalvoa käytetään laajalti lasipinnoilla yritystoimistoissa, kodeissa, hotellien kylpyhuoneissa, valvontakeskuksissa jne. Tämän älykkään yksityisyyskalvon avulla ihmiset voivat nauttia sekä avoimesta tilasta että yksityisyydestä.

OMAT IDEASI

Älykalvolla päällystetty lasi muuttaa läpinäkyvyyttä ilman että valoisuus kärsii.

Käyttäjä voi kytkeä päälle läpinäkyvän tai läpinäkymättömän lasin miten vain itse haluaa.  Jäätyneessä tilassa älykalvo toimii elektronisina kaihtimina: mahdollistaa sekä yksityisyyttä että turvallisuutta jokaiselle lasille, ikkunalle tai väliseinälle.

Käyttökohteet​

Koti

Ikkunapeitteet, kattoikkunat, lattiaikkunat, väliseinät, liukuovet, kylpyhuoneet. Suunnitteluvaihtoehto, jonka avulla voit asentaa lasiseinät ja saavuttaa tilan tuntua.

Toimistoihin

Asiakaspalvelukopit, kokoushuoneet, vitriinit, multimedianäytöt, väliseinät ja ovet, kirkas auringonvalonsuojaus, UV-suoja, visuaaliset apuvälineet. Kalvolla on myös valkokankaan ominaisuudet(voidaan heijastaa kuvaa eli käyttää valkokankaana:videot, powerpoint esitykset yms.)

Terveydenhuolto

Osastojen ja huoneiden ikkunoiden digitalisointi ja ohjauksen automatisointi. Rajoittaa automaattisesti liiallista auringonvaloa ja tarjoaa yksityisyyttä.

Teollisuus

UV-suoja, suora auringonvalonsuojaus, immateriaalioikeuksien suoja, luottamuksellisuuden suoja, näkyvyyden rajoittaminen herkillä alueilla.

Merkittävät ominaisuudet 

Yksityisyys

Yksityisyyden ja luottamuksellisuuden suoja. Älykalvon paras ominaisuus on sen mahdollistama yksityisyyden suoja(läpinäkymättömyys).

Suojaus

Antaa turvalasin turvaominaisuudet, parantaa iskunkestävyyttä ja parantaa äänieristystä. Palo-ovet ja ikkunat, toimistotilat, tilanjakajat, toimenpidehuoneet.

Projektio-toiminto

Älykalvo ei vain himmenny, vaan sillä on myös erittäin hyvä projektiopinta takaapäin. Kalvolla on  valkokankaan ominaisuudet(elokuvat, videot, presentaatiot yms.)

UV-säteily suoja

Estää jopa 99% ultraviolettisäteistä.